Tarieven

De ‘prijs’ voor de tussenkomst van een advocaat valt uiteen in twee grote groepen, de kosten en het ereloon.

De kosten

De kosten vertegenwoordigen de uitgaven die de advocaat voor het behandelen van de zaak heeft gemaakt. Hieronder vallen kosten van administratie en correspondentie maar ook deurwaarderskosten (ereloon en kosten van de deurwaarder) en verplaatsingskosten. Vinckier advocaten rekent voor de meerderheid van deze kosten de effectieve kost door. Voor enkele van deze kosten (bv. aanleg dossier) wordt een forfait gevraagd, dat onveranderlijk blijft ook al zijn de werkelijke kosten hoger of lager:

  • aanleg dossier : 50,00 EUR (excl. BTW) eenmalig
  • telefoon, fax, e-mail en kopies: 10,00 EUR (excl. BTW)/half jaar
  • briefwisseling:
    gewone brief: 9,00 EUR (excl. BTW) per stuk
    aangetekend brief: 12,00 EUR (excl. BTW) per stuk
  • scans: 0,50 EUR (excl. BTW)/pagina
  • km vergoeding: 0,40 EUR (excl. BTW)/Km
  • wacht -en verplaatsingstijd: 60,00 EUR (excl. BTW)/uur
Het ereloon

Het ereloon wordt doorgaans per uur gerekend, waarbij enkel de uren strikt juridische arbeid worden aangerekend (bv. conclusies schrijven) en dus niet het administratief werk.
Ons basistarief is 125,00 EUR (excl. BTW) per uur.  In bepaalde gevallen wordt een uurtarief in meer of min gehanteerd afhankelijk van de moeilijkheidsgraad (specialisatie), belang van de zaak, het behaalde resultaat en de hoogdringendheid.
Voor schuldinvorderingen hebben wij een vaste formule.

Het oriëntatiegesprek is gratis

Voor meer details omtrent onze tarieven kan u ons steeds vrijblijvend contacteren. Een eerste oriënterend gesprek (max 30 min) is volkomen gratis. Tijdens dit gesprek wordt geen advies verleend maar wordt u wel ingelicht over de kosten.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier.